WMO PLATFORM MAASGOUW OP WERKBEZOEK IN BEEGDEN

Een delegatie van het Wmo Platform Maasgouw heeft maandag 13 februari een werkbezoek afgelegd aan de Open Inloop 55+ in Beegden. Dit vrijwilligersinitiatief is in 2009 ontstaan na een behoefteonderzoek onder senioren. Bijna drie jaar later is de Open Inloop een begrip geworden voor senioren in Beegden, waarbij uitdrukkelijk ook senioren uit andere kernen van Maasgouw welkom zijn. Wekelijks organiseert de Open Inloop voor gemiddeld zestig senioren een scala van activiteiten variërend van kaarten, rummicub en schaken tot bloemschikken, schilderen, sieraden maken en keramiek. De activiteiten worden gratis aangeboden, alleen de kosten voor materialen zijn voor eigen rekening. Alle activiteiten worden begeleid door vrijwilligers.

 

Aangezien de Open Inloop bij uitstek aansluit bij de uitgangspunten van de Wmo, waarbij “meedoen aan de samenleving” voorop staat, heeft het Wmo Platform Maasgouw ervoor gekozen om het eerste werkbezoek in 2012 in Beegden te laten plaatsvinden. Het platform werd hartelijk ontvangen door bestuurslid Hans Reijners en de twee activiteitencoördinators Gerda Stultiëns en Els Heijnen,

die zinvolle informatie gaven over het ontstaan en het succes van dit door vrijwilligers gedragen initiatief. De gemeente Maasgouw ondersteunt de Open Inloop jaarlijks met een subsidiebedrag, waarvan de activiteiten betaald worden.

 

Na het kennismakingsgesprek volgde een korte rondleiding door de grote zaal in gemeenschapshuis ’t Leuke waar de activiteiten in volle gang waren.

 De leden van het Wmo Platform kregen alle gelegenheid om met de senioren van gedachten te wisselen over de Open Inloop. Duidelijk werd dat naast de activiteiten ook het gezellig samenzijn als waardevol werd ervaren. Al met al een leerzame middag.