WMO PLATFORM MAASGOUW OP WERKBEZOEK BIJ DAELZICHT

Op woensdag 4 juli heeft een delegatie van het Wmo Platform Maasgouw een werkbezoek gebracht aan Stichting Daelzicht in Heel.

Stichting Daelzicht biedt zorg, ondersteuning en begeleiding aan ongeveer 2000 kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap.

 De zorg wordt verleend door medewerkers van Daelzicht, met hulp van ouders en vertegenwoordigers van cliënten. Daarnaast zijn er 750 onmisbare vrijwilligers actief. In de missie en visie van Daelzicht staat de cliënt centraal. Men is ervan overtuigd dat mensen met een (verstandelijke) beperking hun leven in de samenleving op eigen wijze willen invullen. Daelzicht luistert naar hun vraag en biedt ondersteuning bij alle facetten van het leven.

Het aanbod van Daelzicht is ruim en divers. Naast de ambulante begeleiding kan men er terecht voor begeleid werken, (zelfstandig) wonen en allerhande dagactiviteiten. Speciaal voor kinderen is er een kinderdagcentrum en de mogelijkheid om te logeren. In Maasgouw heeft Daelzicht twee locaties. Bij de hoofdlocatie in Heel bestaat de dienstverlening uit begeleid wonen, dagactiviteiten, vrije tijd en zorg en begeleiding voor kind en jeugd. In Maasbracht is een kleinschalig begeleid wonen project.

Na de hartelijke ontvangst door René Fontijn, Manager Dagactiviteiten, Roy Smeets, Manager Cliëntondersteuning en Piet Basten, Projectmanager Belevenispark geeft Erik Verhees, voorzitter van het Wmo Platform Maasgouw uitleg over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en welke de taken van het Wmo Platform Maasgouw zijn. Tevens geeft hij aan waarom het platform voor een werkbezoek aan Daelzicht gekozen heeft. 

Men wil als platform o.a. graag weten welke de gevolgen de cliënten straks gaan ondervinden van de decentralisatie van individuele en collectieve begeleiding die nu nog door de overheid worden gefinancierd, maar die straks onder verantwoordelijkheid van de gemeente gaan vallen. Ook is het platform benieuwd naar de plannen van Daelzicht voor het realiseren van een Belevenispark.

 

Na een uitgebreid gesprek wordt het platform uitgenodigd voor een rondleiding per huifkar over het terrein van Daelzicht, waarbij tussenstops worden gemaakt bij het kunstatelier en de ruimte voor dagactiviteiten. Tenslotte wordt de manege bezocht waar in de ontvangstruimte een film wordt getoond over de unieke plannen van een Belevenispark.

Het Wmo Platform Maasgouw kijkt met voldoening terug op een uiterst leerzame en aangename middag.