WMO PLATFORM MAASGOUW OP WERKBEZOEK BIJ KERSTEN REVALIDATIETECHNIEK ROERMOND

Op maandag 18 februari heeft het Wmo Platform Maasgouw een werkbezoek gebracht aan Kersten Revalidatietechniek in Roermond. De firma is gespecialiseerd in advisering, levering en onderhoud van hulpmiddelen, van standaard voorzieningen tot complexe aanpassingen aan rolstoelen en scootmobielen. 

Het Wmo Platform wordt in Roermond hartelijk ontvangen door dhr. Jack van Roy, manager Wmo en hulpmiddelencentra en dhr. Lei Gielen, coördinator afdeling aanpassingen en tevens depothouder herverstrekkingen. Na een introductie waarbij voorzitter Erik Verhees uitlegt welke de taken van het Wmo Platform zijn en wat het doel is van een werkbezoek, geven de heren van Roy en Gielen uitleg over de geschiedenis van de firma Kersten vanaf het allereerste begin in Swalmen in 1987 tot aan de huidige lokatie in Roermond waar men sinds 1999 gehuisvest is. De firma is in de loop der jaren flink gegroeid en heeft inmiddels driehonderd werknemers in dienst waaronder een aantal met een arbeidshandicap. Kersten stelt zich onafhankelijk op in de markt als partner van zorgverzekeraars, fabrikanten en gemeenten.

In de missie van Kersten Revalidatietechniek wordt verwoord dat men graag een actieve bijdrage wil leveren aan het vormgeven van een “Civil Society”, waarbij het uitgangspunt is om cliënten beter te kunnen laten participeren in de maatschappij. De firma kiest voor een integrale blik op de casuïstiek van de cliënt. Eén partij als aanspreekpunt voor alle vragen, zowel bij de adviseur (in Roermond werken er 20), als de monteur (in Roermond een 35-tal) en de uitleveraar. Ook bij storingen wordt er gehandeld vanuit de vraag: “Hoe zou jij het vinden als …. “ Men kiest voor korte lijnen en maakt afspraken om binnen één uur ter plekke te zijn de storing te verhelpen.

Kersten Revalidatietechniek bestaat uit twee afdelingen. Men is leverancier van een groot aantal hulpmiddelen, en men is depothouder, oftewel beheerder van hulpmiddelen, inclusief hergebruik van hulpmiddelen. Zo kan Kersten verspilling tegengaan en ter beschikking gesteld geld zo optimaal mogelijk gebruiken. Door de combinatie van depothouder en leverancier kan de firma van fabrikanten vragen om standaardproducten beter te voorzien van makkelijk toepasbare optionele mogelijkheden. Zo wordt innovatie gericht op dat wat de cliënt vraagt.

Het Wmo Platform Maasgouw wordt uitgebreid rondgeleid door de verschillende afdelingen van het bedrijf, waaronder de afdeling revalidatie, autoaanpassingen, intracare, het depot voor hergebruik van hulpmiddelen en de volautomatische was- en reinigingsplaats. De vele vragen worden door de verschillende medewerkers uitbreid beantwoord.

Het was bijzonder om te zien hoe het bedrijf een hoogwaardig kwalitatief goed product levert ten dienste van de cliënt onder aangename werkomstandigheden. Het Wmo Platform kan terugzien op een boeiende en leerzame middag.